Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

δυο χρόνια πριν

Δυο χρόνια πριν, τέτοια μέρα, πήρα πτυχίο (από ουσιαστικής άποψης, έμαθα δηλαδή ότι πέρασα το τελευταίο μάθημα).
Το μάθημα αυτό το φοβόμουν πολύ και λόγω αντικειμένου (δε μου πολυάρεσε και δεν ένιωθα σίγουρη ότι το κατέχω) και λόγω διαδικασίας: δυο διαδοχικές προφορικές εξετάσεις από δυο καθηγητές, επί αρκετές ώρες, χωρια η αναμονή και ο συνωστισμός.
Πήγα εκεί στις 2.30 το μεσημέρι και τέλειωσα στις 8 το βράδυ. Θυμάμαι έπαιζε τους τίτλους τέλους της Μαρίας της Άσχημης στο ψιλικατζίδικο που πήγα να πάρω νερό. Ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι πέρασα και πήγα στο σπίτι της κολλητής μου να τη βοηθήσω να πακετάρει μιας και την επόμενη μέρα έφευγε για Γερμανία. Και μετά ύπνο.
Κοίταξα μήπως δω καποια σχετική ανάρτηση και δε βρήκα. Τη μέρα που πήρα πτυχίο δε γιόρτασα, δε βγήκα έξω, δεν το έκανα μεγάλο θέμα, δεν το έγραψα.
Σκέφτηκα λοιπόν πως είναι μεγάλο γεγονός και του αξίζει ένα αναμνηστικό ποστ (ναι ναι ξέρω, εσείς δε φταίτε σε τίποτα να διαβάζετε ό,τι μου κατεβαίνει στην κεφάλα!)

Καλή μας άνοιξη :)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κακώς που δεν το γλέντησες!
Αυτά είναι τα όμορφα στη ζωή και μάλιστα σπάνιες ευκαιρίες για γιορτή!
Πόσες ορκωμοσίες μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος;

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις και απ' ότι κατάλαβα εσυ ειδικά έχεις να δεις κι άλλες ορκωμοσιες.

Πάντα τέτοια

sunnefoula είπε...

@Coula
Δυστυχώς οι συνθήκες δεν επέτρεψαν φιέστα, η οποία όλο και παρατεινόταν είτε εξαιτίας των υποχρεώσεών μου είτε της απουσίας των αγαπημένων μου προσώπων. Αλλά όπως σωστά είπες, πέρα από το πτυχίο πέρασε και η ορκομωσία μου ως επαγελματία αλλά επίκεινται και άλλες δυο λόγω μεταπτυχιακών (όταν με το καλό τελειώσω). Και υπόσχομαι να ξεσαλώσω!!!
και εσύ ό,τι επιθυμείς :)

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Καταρχήν συγχαρητήρια κι εύχομαι το πτυχίο αυτό να φέρει στην ζωή σου όλα όσα ονειρεύτηκες!Καλή σταδιοδρομία!

sunnefoula είπε...

@ Μάγισσα Κίρκη σε ευχαριστώ πολύ!Κι εσύ ό,τι επιθυμείς! Να μας έρχεσαι! :)
Το αν αυτό το πτυχίο θα φέρει όλα όσα ονειρεύτηκα ή κάποια θα τα διώξει μακριά μου, είναι μεγάλη κουβέντα και θα φανεί στην πορεία. Ισως γι' αυτό και το καλή τύχη είναι χωριστή ευχή από την καλή σταδιοδρομία.
Προς το παρόν με ανέχονται :)