Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

πανικό-βλητα/οι

Τον τελευταίο καιρό τρέχω συνεχώς και δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω ειδήσεις. Μόνο ό,τι διαβάζω από δω κι από κει στο ίντερνετ, άντε να ακούσω και τις ειδήσεις σε 1 λεπτό το πρωί και αυτό είναι. Δεν προλαβαίνω ούτε να σκεφτώ, σήμερα απλά μου ήρθαν μερικές σκέψεις- παρατηρήσεις στο μυαλό και είπα να τις μοιραστώ.

- Οι υπάλληλοι της βουλής πάλι τη γλιτώνουν αν και απ' ότι ακούω παίρνουν προκλητικά μεγάλους μισθούς
- οι βουλευτές στο τέλος θα είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα δώρα των εργαζομένων, θυσία στη δική τους τσέπη θα κάνουν;
- εξασφαλίζουμε χρήματα μειώνοντας τις δαπάνες (μεταξύ άλλων ) από την παιδεία. Οι Γερμανοί φωνάζουν. Αλλά τα οπλικά συστήματα, οπλικά συστήματα. το σωστό να λέγεται! Κόβουμε από την παιδεία που είναι σε άθλια κατάσταση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να αγοράζουμε εν πολλοίς άχρηστα ίσως γερμανικά, γαλλικά κλπ οπλικά συστήματα. Ελεος!
- Είναι αλήθεια ότι οι περικοπές υπερωριών, δώρων κλπ, στη δική μου οικονομική κατάσταση δεν έχουν αντίκτυπο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό να γίνει αυτό, ειδικά στα χαμηλά εισοδήματα.
- Τις τιμές ποιός θα τις μειώσει/ παγώσει?
- Το μισθό του Προβόπουλου που τόσα χρόνια τώρα τα παίρνει καλά και έχει γνώμη για τους μισθούς των 900 και 1200 ευρώ (που θεωρούνται χρυσή ευκαιρία) ποιός θα του τον μειώσει?
-Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι βλέπω ανθρώπους που τα κουτσοφέρνουν βόλτα να λένε άντε, να κάνουμε κάτι να καλυτερέψει η κατάσταση και αυτούς που παίρνουν ένα κάρο χρήματα (πάνω από 10 χιλιάρικα) να ανησυχούν για τις περικοπές. Δε μας χ€ζ€τ€?
- Άλλοι τα τρώνε, άλλοι θυσιάζονται. Δεν καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να αλλάξει σημαντικά η νοοτροπια μας (την οποία δε θα αναλύσω τώρα). Το φιλότιμο δε μας σώζει πάντα, όσο έχει απομείνει κι από αυτό. Η Ελλάδα έχει γίνει σαν έναν κακό καταναλωτή που παίρνει συνέχεια δάνεια που δε μπορεί να αποπληρώσει αλλά συνεχίζει αφού τον πιέζουν/δελεάζουν να παίρνει δάνεια. Όσο το χρέος μεγαλώνει, τόσο η ανεξαρτησία εξαφανίζεται.

Βοήθειά μας!

4 σχόλια:

Coula είπε...

Δυο επιλογές έχουμε:
1)Επανάσταση
2)Μετανάστευση

γνωστος αγνωστος είπε...

ανεξαρτησια?
τι ειναι αυτο???

sunnefoula είπε...

@Coula
τη μετανάστευση τη σκέφτομαι εντόνως τα τελευταία χρόνια. Και όχι μόνο εγώ φαντάζομαι...

@γνωστός άγνωστος
είναι μια κατάσταση αυτοκαθορισμού. Εχει διαγραφεί από τη μνήμη μας ως χώρα, σύντομα θα αφαιρεθεί και από τα λεξικά ως στερούμενη λόγο ύπαρξης.

Σκορπινα είπε...

Ωραία η μετανάστευση...Το σκέφτηκα και εγώ, αλλά και τι θα αλλάξει?Να φερθούμε και εμείς σαν στρουθοκάμηλοι?

Και αμα καλύψω τον κ@λο μου, των υπολοίπων ποιος τα τον καλύψει?

Ξέρεις τι φοβάμαι?
Ότι αν υπάρχουν και 10 σκεπτόμενα άτομα στην Ελλάδα, και φύγουν με όλα αυτά που γίνονται, οι υπόλοιποι θα πουλήσουν τα νησιά και την ακρόπολη για να αγοράσουν πυραύλους για να μην τους επιτεθεί η Τουρκία!