Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Για δε μ' αφήνετε ήσυχη?

Νεύρα, πολλά νεύρα και κούραση. Ο προσωπικός χρόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, τα λογοτεχνικά με κοιτάνε παραπονιάρικα και ο ύπνος πάντα λείπει. Οι φίλοι μου είναι εξαφανισμένοι, καθένας με το δικό του πρόβλημα, μα κι εγώ δεν είμαι σε κατάσταση να τους βοηθήσω. Στη δουλειά φεύγω πάντα αργότερα, δεν έχω χρόνο ούτε για τουαλέτα και νιώθω τις εκκρεμότητες έτοιμες να με πλακώσουν. Βλέπω την αλλαγή που περίμενα όλο και πιο μακρινή και αυτό που μου αρέσει να με πιέζει.

Η φίλη μου η Σ. θα έλεγε πως φταίνε τα άστρα, κάτι δεν τετραγωνίζεται σωστά μάλλον. Η γιαγιά μου, ότι με δοκιμάζει ο Θεός. Η Κ, ότι είναι κάρμα γιατί πάτησα το γρασίδι οταν έτρεχα να προλάβω το λεωφορείο και ο Μ μπορεί να πιστεύει ότι έπιασε η ευχή/κατάρα του μιας και εφαγε πόρτα.

Και η άλλη στο διπλανό γραφείο ξύνεται.

Εγώ το ερμηνεύω λοιπόν ως εξής:
Ζω όλο αυτό το παράλογο γιατί οι γύρω ενώ έχουν μάτια δε βλέπουν να μοιράσουν τις δουλειές, γιατί κάποιοι που τους κάνουμε τη δουλειά δε σέβονται το χρόνο μας και γιατί άλλοι νομίζουν οτι είναι κάποιο είδος ανθρώπων ανώτερο από εμάς. Και γιατί έχω φιλότιμο και θέλω να βοηθήσω την κατάσταση. Και γιατι δε θέλω να τα παρατήσω.




.

5 σχόλια:

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Πόσες ομοιότητες σε 2 διαφορετικές χώρες,2 διαφορετικοί άνθρωποι με άπειρα κοινά στοιχεία.Τουλάχιστον εδω σε κάποια πράγματα το χρόνο το σέβονται άλλα όλοι τρέχουμε,είναι μια πόλη φρενετική!

καλημέρες

Σκορπινα είπε...

Αχ!Αυτό ακριβώς ζούσα τα πρώτα τρια χρόνια που δούλευα πάνω σ'αυτό που κάνω τώρα...Τελικά δεν άλλαξε κάτι, απλά άλλαξα εταιρεία, έκανα μια καινούρια αρχή και χειρίστηκα τα πράγματα διαφορετικά.

Κάνε λίγο υπομονή να μαζέψεις εμπειρίες και κάντην γιάλλα μέρη...:P

Μέχρι τότε μόνο υπομονή...:)))

Από μικρό κι από τρελό είπε...

καλή δύναμη κ καλό κουράγιο! να σκέφτεσαι πάντα θετικά κ να μην σε παίρνει από κάτω!

sunnefoula είπε...

@Kai loipon

Δυστυχως ετσι ομως δεν τη βγαζεις καθαρή. Αντέχεις ως την Τετάρτη, μετά?
(άσχετο αλλά με την απεργία των ταξί σήμερα δεν είχαμε καθόλου μποτιλιάρισμα!!!!! λύθηκε το πρόβλημα!)

@Σκορπίνα
Δεν είναι ακριβώς θέμα χειρισμού. Στην προκειμένη περίπτωση είναι θέμα ανθρώπου. Δε θέλω να αφήσω το καράβι να βουλιάξει, ούτε τους συναδέλφους να βρουνε το μπελά τους... Ελπίζω σε καλύτερες μέρες, για να δουμε!

sunnefoula είπε...

@Από μικρό κι από τρελό
ευχαριστώ! πέρασα μια βολοτούλα και από εσένα. Εξεταστική είδα :) καλά ξεμπερδέματα!