Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

C.I.F. (comme il faut)

Σήμερα ανοίγοντας το ψυγείο, έπεσε το μάτι μου σε κάτι κυδώνια. Αυτό μου έδωσε αφορμή για το σημερινό θέμα (έχω και κάτι περαυτολογίες, αλλά λόγω καλών επιπέδων αυτοπεποίθησης θα τις κρατήσω για άλλη ώρα:Ρ).

Kαι θα μου πείτε, τί σχέση έχει ένα κυδώνι με το cif? Και όμως, έχει!
Τις προάλλες είχα καλέσει μια φίλη και συνάδελφο στο σπίτι για φαγητό (και καφέ και διάβασμα. στα δυο πρώτα τα πήγαμε πολύ καλά, στο διάβασμα όχι και τόσο). Η κοπέλα λοιπόν, μου έφερε κουλουράκια από το φούρνο της γειτονιάς της. Την προηγούμενη φορά που ήρθε για φαγητό, έφερε μια σακούλα ρόδια και κυδώνια που της είχαν στείλει από το χωριό της.
Εχουμε λοιπόν αυτή τη συμπεριφορά από τη μια, που μου έκανε ευχάριστη εντύπωση

ΑΠό την άλλη, έχουμε ανθρώπους που έχουν περάσει άπειρες ώρες στο σπίτι μου (αλλά και μιας κολλητής μου), που πρότειναν πολύ εύκολα να μαγειρέψουμε κάτι για να φάμε, αλλά ποτέ δεν έκαναν μια πράξη ανταπόδοσης. Μάλιστα, πολύ περισσότερο στο σπίτι της φίλης μου, που το είχαν κάνει κέντρο διερχομένων. Θυμάμαι μια φορά, αξιώθηκε μια κοπέλα να φέρει ένα μαρτίνι για τα τσούξουνε, κατανάλωσαν το εν τρίτο εκεί και φεύγοντας πήρε το μπουκάλι πίσω!!!!

Μη με παρεξηγήσετε, δεν είμαι φαγάς, είμαι παραπονιάρης όπως λέει και ο λαός. Δε με ενδιαφέρει το πράγμα, αλλά η χειρονομία. Να προσφερθεί ο άλλος, να μαζέψει ένα τασάκι, ένα πιάτο. (φυσικά και δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που δεν ξέρω καλά, αλλά σε φίλους και "φίλους" που κάποτε έκοβαν εισιτήριο στο σπίτι μου!). Πείτε με υπερβολική, πείτε με παλιομοδίτισσα, εγώ ψέμματα δε θα σας πω. Μια ευγενική πράξη ή χειρονομία, μετράει για εμένα.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά? ό,τι θυμάμαι χαίρομαι!

p.s.: όσοι φίλοι μου διαβάσετε αυτές τις γραμμές και τύχει να έρθετε σπίτι για καφέ, μην κουβαλήσετε τίποτα!!Είμαστε σε περίοδο λιτότητας!Το παρόν κείμενο είναι απλά μια φιλοσοφική αναζήτηση :Ρ

5 σχόλια:

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Καλά,έλεος δηλαδη η αλλη με το μαρτινι....πάλι καλά που δε σας χρεωσε και το ποτο!!!!
Ούτε παραπονιάρα εισαι,ούτε φαγας....αλλά ονομάζεται παιδεία,χειρονομία και έθιμο γιατί μη μου πεις οτι πάνε με άδεια χέρια στα χωριά!Πάντου τα ίδια είναι....μερικοί άνθρωποι δεν έχουν τους βασικούς τρόπους.

Καλή βδομάδα
χχχχ

Seirios είπε...

καλά το σκηνικό με το Μαρτίνι είναι είναι πολύ κουλό...χαχαχα

Αααα όλα κι όλα! εγώ κι έχω κάνει μαγειρική κι έχω πλύνει πιάτο στο τσαρδί σου...σε πειράζω...μιας και τα δυο παραπάνω το έχω κάνει πραγματικά οικειοθελώς!

Άσε που με τρατάρεις ελίτσες πράσινες με ψωμάκι...

Αχ, μου έχεις λείψει...αυτό το ποστ σου με κατέστρεψε...θέλω να σε δω ΤΩΡΑ! Θέλω να κάνουμε παρεούλα ΤΩΡΑ...

Άτιμη απόσταση,,,,

Φιλάκια και καλή Βδομάδα!

sunnefoula είπε...

@ και λοιπον;
μερσί για τα καλά τα λόγια! Μη νομίζεις ότι δε σε παρακολουθώ! κι εγώ και οι σιελογόνοι αδένες μου!
καλή βδομάδα!

sunnefoula είπε...

@ Σείριε:
Δυστυχώς πρόλαβα και έπλυνα όλα τα πιάτα σήμερα...
Και ελίτσες γεμιστές και ψωμάκια και τυράκια και ό,τι θες! (τραστ μι, το καταστρεπτικότερο ποστ το έσβησα από προσώπου μπλογκ!)
Και βόλτες στην Ακρόπολη και στα καρουζέλ. Αρκεί να καταφέρεις να έρθεις :)

next_day είπε...

άκου να σου πώ δεσποινίς μου, δεν φτάνει δηλαδή που θα έρθω και θα ομορφύνει το σπίτι σου απο την παρουσία μου, θες και να πλύνω και τα πιάτα σου...τς...τς...τς..αυτό ονομάζεται αχαριστία!!!!!

:p

εχεις δίκιο σε αυτά που λές, αλλά καμιά φορά ορισμένοι πραγματικά σκέφτονται ανόητα!
σημασία έχει ότι εσύ δεν σκέφτεσαι έτσι και πίστεψε με, είναι πολύ θετικό για σένα!Δείχνει ανθρωπο καλής πάστας!

και τώρα που είπα πάστα, αύριο σε περιμένει γλυκάκι στην Προβλήτα! Γενθλιαζόμαστε!!!

Φιλί γλυκό!