Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Παλιές συνήθειες...

Ειναι πάνω από μήνας που το έχω στο σπίτι μου. Στέκεται εκεί, χωρίς παράπονα που έχει να χορδιστεί κάτι χρόνια, που κάπου κάπου το χτυπάει ο ήλιος αν και δεν πρέπει, που είναι παρατημένο και έχει ξεπέσει σε έπιπλο.

Σήμερα, αν και κουρασμένη, ένιωθα να με τραβάει. Έκλεισα τις πόρτες για να μην ακούγομαι, το χαμήλωσα με το πεντάλ (αν και δεν είναι τόσο ευχάριστος ο ήχος), πέταξα γρήγορα γρήγορα την τσόχα και άρχισα να ψάχνω με μανία τις παρτιτούρες.

Δίστασα, μα μόλις άκουσα το γνώριμο τρίξιμο του σκαμπώ και ακούμπησα το χέρι μου στα πλήκτρα, όλοι οι άλλοι θόρυβοι έπαψαν να υπάρχουν για μένα.

Τι κι αν δεν παίζω άψογα, ή δεν παίζω πλέον κλασσικά κομμάτια που κάνουν παρέα το ένα στο άλλο σε κάτι ξεχασμένα χαρτόκουτα?

Το ευχαριστήθηκα. Ξεχάστηκα. Το απόλαυσα.
Και σίγουρα θα το κανακάνω! :)

6 σχόλια:

ria είπε...

παίζεις πιάνο;

υπέροχα. σημασία έχει εσύ να περνάς καλά μαζί του και κανένας άλλος! αν απολαμβάνουν και άλλοι τη μουσική σου καλό είναι, αλλά πιο σημαντικο να το απολαμβάνεις εσύ!

Seirios είπε...

Αχ, ζήλεψα...
Πόσο όμορφο είναι να γυρίζεις σε παλιές συνήθειες που ο χρόνος σε ξέκοψε... είναι σα να γυρίζεις με μιας σε μιαν άλλη φάση της ίδιας σου της ζωής!

Φιλώ κ χαιρετώ σε

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Τι είπες τώρα... Το ίδιο ακριβώς ήθελα να κάνω κι εγώ πριν από μια βδομάδα. Αλλά δεν το έκανα: φοβήθηκα τη σύγκριση με τον παλιό μου εαυτό.

sunnefoula είπε...

@ ria
ναι, πιάνο. Η αλήθεια είναι ότι λυπάμαι λίγο που το πήρα μαζί μου, θυμάμαι πόσο χαιρόταν ο γείτονας από κάτω μας κάθε φορά που έπαιζα... μέχρι που έπαιρνε τηλέφωνο και έκανε παραγγελιές!

@ Seirios
δεν έχεις άδικο!

@ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός
Κι όμως, μπορεί να σε βοηθήσει αυτή η σύγκριση να βρεις τί χρειάζεται να ανακτήσεις :)

Σκορπινα είπε...

Αχ! Τι όμορφο!Πάντα ήθελα να μάθω να παίζω πιάνο, αλλά οι γονείς μου είχαν άλλα σχέδια..Και έτσι τώρα που μεγάλωσα απλά θαυμάζω όσους ξέρουν να παίζουν!

Πολύ πόλύ όμορφο!

Να το ξανακάνεις! Και εύχομαι να περνάω από εκεί κοντά να ακούσω και να ζηλέψω!!!


Φιλιαααα!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

παλιες καλές συνήθειες!!!

γύρισα ;)