Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τρελή νονά το βάφτισε!!!

Όταν αναφέρομαι στη βαφτιστήρα μου, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Το μικρό όσο περνάει ο καιρός με καταπλήσσει όλο και περισσότερο. Παραθέτω μερικές ατάκες:

2,5 ετών, στην ερώτηση αν θα ήθελε ένα αδερφάκι, αφού συνοφρυώνεται, απαντάει: "όχι! θεωρώ πως τα παιχνίδια και οι φίλοι μου είναι αρκετά!"

3 ετών, αναφερόμενη σε μια γάτα- μαμά: εκεί μέσα (δείχνοντας την κοιλιά) έχει έμβρυα γάτας.

στα 4, που πήγε προνήπιο:
-Νονά, πότε θα με πας στο μουσείο να δούμε τα γλυπτά?????? (περηφάνεια εγώ...)
Στην επίσκεψη στο Πολυτεχνείο, 16 Νοέμβρη : Πού είναι η πόρτα? Θα έρθει και το τάνκερ? (!!!!!!)


Η μικρή λοιπόν, στα 9 τώρα, έχει αρχίσει να γίνεται δεσποινιδούλα. Δοκίμασε κάτι παλιά φορεματάκια μου, όλο ροζ και φουφούλες και ενθουσιάστηκε... Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ΔΕ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!
Την πήρα σήμερα τηλέφωνο να τη ρωτήσω τι θα ήθελε για τα γενέθλιά της. μετά από 5 φορές πήρα τις εξής απαντήσεις: τίποτα/δεν ξέρω/ό,τι θες/ό,τι θες/τίποτα. Τη ρώτησα για ένα βιβλίο που ξέρω πως το λιγούρευε (καλά, δεν σκιάζεται με τα βαμπίρια του twilight? anyway), και η απάντηση ήταν: άμα θέλεις...

Να φανταστείτε ότι επειδή ακριβώς δε μου ζήταγε πράγματα, τα χριστούγεννα αποφάσισα να της πάρω κάτι μέχρι 100 ευρώ. περάσαμε 4 ώρες στο κατάστημα όπου ήταν ευτυχισμένη μόνο με το να χαζεύει, και μόνο που δε γονάτισα κάτω να την παρακαλάω να της πάρω κάτι....

Μήπως δεν είναι φυσιολογικό παιδί???????
Εγώ ξέρω πως όσα παιχνίδια κλπ και να έχουν τα παιδάκια, ποτέ δεν τα πειράζει ένα παραπάνω!
Είναι σοβαρό γιατρέ μου?

6 σχόλια:

princess είπε...

Σοβαρο ειναι που το βαφτιστηρι σου ειναι ενα ευγενικο κι εξυπνο παιδάκι και συ δε το εκτιμάς... Επρεπε ναχεις τη δικια μου: Αρχιζε με το "νονα θελω..." και μετα ειχαμε παυση, διοτι ακομα δεν ηξερε τι θελει, αλλα τολεγε μην τυχον και το ξεχάσει! Να το χαιρεσαι βρε το πιτσιρικι -και σιγουρα τρελλη νονα το βαφτισε, γιαυτο βγηκε τσακαλι!

sunnefoula είπε...

Αγαπητή πριγκίπισα το εκτιμώ, και το θαυμάζω. Και ξέρω πως ό,τι και να του πάρω θα το ευχαριστηθεί. Απλά το να λες σε ένα παιδάκι μέσα σε ένα παιχνιδάδικο να διαλέξει ό,τι θέλει και εκείνο απλά να κάθεται να χαζεύει, μου φαίνεται παράξενο!
Πάντως η δικιά σου έξυπνη. Καπαρώνει την απαίτηση από πριν, για να εισπράξει όταν έρθει η ώρα!

Seirios είπε...

"ε ψιτ, κοπελιά!

Ναι, σε σένα μιλάω!"

αχ, έχεις το καλλίτερο βαφτιστήρι! έξυπνο, μελετηρό κι ήσυχο.... τι άλλο θες! το πας για ψώνια και δε σου ζητά την Άρτα και τα Γιάννενα και παραπονιέσαι?

Σίγουρα τρελή νονά είσαι...χα χα χα

Σε πειράζω Συννεφούλα μου! Να το χαίρεσαι και καλή του πρόοδο.

χαιρετώ σε!

mamma είπε...

Τι καταπληκτικό παιδάκι! Να' ναι πάντα καλά να κάνει περήφανους γονείς και νονούς:)

sunnefoula είπε...

@ seirie έχει αρχίσει να παίρνει σβάρνα τις θεατρικές παραστάσεις... σε δυο τρια χρόνια θα σου κάνει και θεατροκριτικές !

@ mamma ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Οπως ξέρεις (καλύτερα και από εμένα) δε σταματούν ποτέ οι εκπλήξεις με ένα μικρό παιδί!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Κι εγώ μικρή τέτοια μυαλά κουβάλαγα σα τη βαφτιστήρα σου...κι ακόμα τα ίδια κουβαλάω.Δε μπορώ ντρέπομαι να λέω τι να μου πάρουν.Έτσι οι φίλοι έχουν μάθει πάνω κάτω τι μου αρέσει κ δε με ρωτάνε,ο δε φίλος μου είναι παιδί της τεχνολογίας και ο,τι μου σπάσει ή δε το έχω μου το κάνει δώρο...αλλιώς μουγγα
Δε ζητάω :s