Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα δεδομένα

Τα δεδομένα που λέτε, είναι γεγονότα πάνω στα οποία βασιζόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις.
Για τη ζωή μας, για τους ανθρώπους γύρω μας, για την καριέρα μας και για εμάς τους ίδιους.
Τα δεδομένα μπορεί να είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα, αναμενόμενα ή απρόοπτα, να μας καθησυχάζουν ή να μας δημιουργούν άγχος.

Τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν. Και τότε, φτου κι απ' την αρχή παίρνουμε χαρτί και μολύβι, προβληματιζόμενοι για τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρουμε.

Τα δικά μας "δεδομένα", είναι από τα ελάχιστα στη ζωή μου που δε θα ήθελα να αλλάξουν(οκ, έχουμε όλοι περιθώρια μικροβελτιώσεων χεχε), χωρίς να σημαίνει πως μας έχω δεδομένους.
Ακόμα και το ότι εκνευρίζει ο ένας τον άλλον κάπου κάπου, ή διαφωνούμε έντονα (κατά μια άποψη) ή τσακωνόμαστε (κατά μια άλλη). Γιατί πάντα καταφέρνουμε να βρούμε την άκρη μας και την ισορροπία μας, γιατί μπορούμε και επικοινωνούμε. Και γιατί εκτός των άλλων πάντα στο τέλος της μέρας ό,τι και να έχει γίνει θέλουμε μια αγκαλιά και μια καληνύχτα.

Αυτά :Ρ

ΥΓ: Ξέρω, έχω πολλές εκκρεμότητες. Και λίστα :Ρ. Απλά ζορίζομαι από πολλές μεριές και απόψεις. Ήρθε όμως ο καιρός η λίστα να μικρύνει για όλους τους σωστούς - αυτή τη φορά- λόγους.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Καλώς μας ήρθες και πάλι τρελό καρναβάλι

Τις προάλλες ο ταξιτζής σφύριζε χαρούμενα το αποκριάτικο τραγούδι του τζάμπο, δεν ξέρω ακόμα αν με εκνευρίζει ή αν το απολαμβάνω όταν το ακούω. Ομολογώ πάντως ότι όταν το πρωτοάκουσα έσκασα χαμογελάκι...

Καρναβάλι λοιπόν. Μάσκες. Που μας κρύβουν. Δε φοβάμαι τους καρναβαλιστές, φοβάμαι όσους πορεύονται με μια μάσκα πάντα στο πρόσωπο και τα συναισθήματά τους. Γιατί εκεί δεν ξέρω τί να περιμένω και στο τέλος που πάντα έρχεται νιώθω απατημένη.

Ξεκίνησα να γράψω κάτι ανάλαφρο μα πάλι στα σοβαρά το γύρισα. Δε με εμπνέουν οι μέρες φαίνεται:Ρ

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω δυο πολύ καλές πρωτοβουλίες:

Η μια, τα καλάθια στα σούπερ μάρκετ με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα βασικά. Είναι απλό, είναι εύκολο: αγοράζει (όποιος θέλει) τρόφιμα (μακράς διάρκειας κλπ) και πριν βγει από το σούπερ μάρκετ τα εναποθέτει στο ειδικό καλάθι. Όσοι είμαστε στην κατηγορία που ακόμα μπορούμε έστω και με ένα πακέτο ζάχαρη να βοηθήσουμε, ας το κάνουμε.

Η δεύτερη, το Αλληλέγγυον, που πλέον λειτουργεί κανονικά απ' όσο γνωρίζω. Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο: Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες προετοιμασίας του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να αρχίσει να υποδέχεται τα πρώτα αγροτικά/ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα διαθέτει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ στους καταναλωτές της Αθήνας.

Το «Αλληλέγγυον» βρίσκεται στην εύκολα προσβάσιμη - τόσο για τους κατοίκους της Αττικής όσο και για τους αγρότες της περιφέρειας - περιοχή του Κολωνού και συγκεκριμένα πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης και στην διεύθυνση ...

Αγίας Σοφίας 50 και Διδυμοτείχου, με συνολικό εμβαδόν χώρου για την πώληση των προϊόντων, 200 τετραγωνικά μέτρα .

Καλούνται οι εθελοντές, οι αγρότες και οι καταναλωτές, να δηλώσουν συμμετοχή - ο καθένας φυσικά από την δική του πλευρά και τη δική του διάθεση και δυνατότητα - στον υπεύθυνο του Ανταλλακτηρίου κ. Γιάννη Γαλανόπουλο, στο τηλέφωνο 6975646728.

Να υπενθυμίσουμε πως ήδη έχει οργανωθεί η πρώτη ροή αγροτικών προϊόντων (όπως φασόλια, ρύζια, φακές, μακαρόνια, τσίπουρα, κρασιά, μέλια, αλεύρι κλπ) και τα οποία θα πωλούνται σε τιμές «χωραφιού», στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα οργανώνεται δίκτυο τροφοδοσίας μόνο ελληνικών προϊόντων καθετοποιημένης παραγωγής (100% δηλαδή ελληνικά) αλλά και προϊόντων που δεν παράγονται στην Ελλάδα, αλλά θα εισαχθούν από ομοειδούς τύπου συνεταιριστικές-μη κερδοσκοπικές οργανώσεις του εξωτερικού.

Οι στόχοι του «Αλληλέγγυου» είναι: α) στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται, να μην πεινάσει κανείς, β) να φθάσουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα στον καταναλωτή σε τιμές «χωραφιού» γ) να υπάρξει μια δυναμική απάντηση στην άγρια κερδοσκοπία των πολυεθνικών και των σκουπιδιών που μας ταΐζουν, δ) να γνωρίσουν επιτέλους οι καταναλωτές των αστικών κέντρων τους απλούς καθημερινούς έλληνες αγρότες και τα προϊόντα τους και ε) να κοπεί ο δρόμος για τους «μαυραγορίτες» οι οποίοι «ακονίζουν τα μαχαίρια τους», για την περίπτωση που η Ελλάδα, εισέλθει στον εκβιασμό του διατροφικού εφιάλτη.

Οι πολίτες από την πλευρά τους, οι εθελοντές που έχουν ελεύθερο χρόνο και θέλουν να βοηθήσουν, οι αγρότες που θέλουν να φθάσουν στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και «νταβατζήδες» και οι καταναλωτές που επιθυμούν να προμηθευθούν καλά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε τιμές χωριού και χωραφιού, ας βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι. Γιατί όπως έλεγε και ο μπαμπα-Γιάννης ο Μακρυγιάννης, «για να φκιάξωμεν χωρίον, πρέπει να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς».

Και η ώρα, «ήγγικεν».

ΠΗΓΗ: Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/11/blog-post_3346.html#ixzz1fDsCKaWr

ΥΓ: αν έγραφα έκθεση, θα είχα βγει εκτός θέματος!!!!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

τα 10

προ αμνημονεύτων ποστ (του), με κάλεσε ο Σείριος να πω 10 πράγματα για εμένα που δεν τα ξέρετε.
Έχω την εντύπωση ότι παλιότερα είχα πει τα 7, αλλά ας είναι :Ρ

1. Το ότι δεν αφήνω σχόλια, δε σημαίνει ότι δε διαβάζω. Πολλές φορές δεν έχω κάτι να πω. Άλλες, δεν προλαβαίνω. Και τέλος, άλλες είμαι μέσα στη μουγγαμάρα ως προς τη διαδικτυακή μου παρουσία γιατί η πραγματικότητα με έχει ισοπεδώσει (καλή ώρα τώρα χαχα!)
2. Χαμογελάω και γελάω εύκολα. Πολλοί θεωρούν ότι δεν είμαι σοβαρή ή ότι είμαι χαζοχαρούμενη. Εγώ θεωρώ πως δεν είναι ανάγκη να κόβουμε μονίμως φλέβα.
3. σε συνέχεια του 2, πολύ συχνά σπάω την ένταση λέγοντας βλακείες. Αυτό φυσικά εντείνει την εντύπωση της χαζοχαρούμενης!
4. Μιλάω πολύυυυυυυυυ!
5. μερικές φορές επίσης μιλάω δυνατά ! Παρασύρομαι χαχα
6. Αν έχω ένα καλό βιβλίο, περπατάω, τρώω, κοιμάμαι και πηγαίνω στη δουλειά μαζί του
7. αγαπώ σοκολάτα!
8. μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά βαριέμαι να το κάνω μόνο για εμένα
9. Είμαι τεμπέλα. Λένε πως η αρχή είναι το ήμισι του παντός, έχω εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά δυσκολεύομαι με τη λύση!
10. το πρωί δε θέλω να σηκωθώ, θέλω να χουζουρέψωωωωωωωωωω

Αυτά :Ρ