Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Case report

2 μέρες μόνο , όπως λέει και το άσμα!! 2 (δυο) μέρες! (αυτό για σένα jd)

Και οι (ημι)διακοπές μου ξεκινάνε!!!!!
Τέρμα το διάβασμα (τουλάχιστο για εξετάσεις και προθεσμίες, μιας και διάβασμα θα υπάρχει... να μη γράψω κι εγώ κανά δικόγραφο? τσάμπα κάνω τις χαμαλοδουλειές ένα χρόνο τώρα???? και φυσικά πολλά πολλά λογοτεχνικά!!! γι' αυτή τη διαστοφή όμως θα μιλήσω άλλη φορά!)

Δυο μέρες λοιπόν πριν το τελευταίο μάθημα, και ενώ δεν έχω διαβάσει ούτε το 1/3 αυτών που θα έπρεπε... έχουμε και λέμε

- χαζεύω στο μπαλκόνι
- χορεύω με αρλέτα. ή μάλλον χοροπηδάω έξαλλα καθώς σκουπίζω το σπίτι (βλ. στραγάλι, τάκης κλπ)
- πλένω πιάτα (ενώ άλλες φορές όταν πλησίαζε η μέρα της εξέτασης τα παρατούσα... οκ,όχι σε σημείο να πιάσω κατσαρίδες, αλλά.... )
- φτιάχνω παγωμένο τσάι (αν και αυτό δεν είναι πάντα καλό. έχω παρατηρήσει πως σε περιόδους εξετάσεων έχω φτιάξει κεριά, σαπούνια, μηλοπητάκια, σκίτσα με μολύβι και κάρβουνο, κορνίζες και δε συμμαζεύεται! αμα δε θέλει ο άνθρωπος να διαβάσει...)
- παίζω ένα παιχνίδι με μια φάρμα με ζώα (να λείπουν οι παροιμίες του στυλ όμοιος ομοίω αεί πελάζει)
- δεν έχω αυτό!
- παντελής έλλειψη άγχους


Μήπως μεγαλώνω τελικά??? (μπα, μάλλον γίνομαι αναίσθητη!)

Και μια ερώτηση:

Ποιός φυσιολογικός άνθρωπος βάζει το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μάθημα του καλοκαιριού 6-9 το ΒΡΑΔΥ?????

έλεος δλδ!!!!!

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Γεια σου κύριε μενεξέ !
Ψάχνοντας τις επερχόμενες συναυλίες (αντί να διαβάζω..) έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο, με πρώτο ένα τραγούδι στίχων Ελύτη, που μας είχαν μάθει στη Β δημοτικού.
όλα είναι ένα κι ένα, αλλά αυτό με πήγε πολύ μα πολύ πίσω...

(τελικά έχω κουλά παιδικά ακούσματα ε? Εκεί που τα άλλα παιδάκια άκουγαν στρουμφάκια κλπ , εγώ άκουγα σαββόπουλο, χατζιδάκι, νέο κύμα... και μιλάμε για πρώτες τάξεις δημοτικού!)

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Yessssssssssssssssssss!!!!

(don't ask!)

4 days to go and.... (semi)holidays here I come!

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009

Εργατικό Δίκαιο for dummies

με γρήγορα και εύκολα βήματα:

Θα χρειαστείτε:

Υποδομή
Πελάτη (ή έστω μια απορία εργατικής φύσεως για εξάσκηση)
ένα μπολ
ζυγαριά
Σπάτουλα (για το ανακάτεμα. εδώ παίζει ρόλο το σε ποιά μεριά βρίσκεται ο πελάτης)
νόμος

Για τη ζύμη:
ένα κιλό ναι , ένα κιλό όχι και ένα κιλό ίσως
(αντίστοιχα άσπρο, μαύρο, γκρι/ αμφιμερώς υποχρεωτικό/ ελεύθερο/ μονομερώς υποχρεωτικό, κλπ.. το πιάσατε το νόημα, έτσι?)
τρεις πρέζες " κατά περίπτωση",
μια ¨σε περίπτωση αμφιβολίας αποφασίζουμε υπέρ του εργαζόμενου" - προαιρετικά-

για το γαρνίρισμα:
κουλές λατινικές εκφράσεις
νομικά βιβλία
αποφάσεις δικαστηρίων (ελληνικών και, για πιο εκλεπτυσμένα γούστα ξένων).


Εκτέλεση:

Παίρνουμε το μπωλ, λαδώνουμε με το νόμο και το γεμίζουμε με αυτό που θέλει ο πελάτης. Ζυγίζουμε και βάζουμε ενδεχομένως λίγο και από αυτό που δε θέλει (όπως ανακατεύουμε τα αλεύρια ένα πράγμα για να βγει καλό το ψωμί), χωρίς όμως να φαίνεται (για να τηρήσουμε τα προσχήματα ντε!). Ανακατεύουμε μια πρώτη δόση ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και προσθέτουμε το ένα κιλό ναι ( ή αντίστοιχα το όχι ή το ίσως). Στη συνέχεια ζεσταίνουμε και προσθέτουμε τα "κατά περίπτωση" και " σε αυτή την περίπτωση", προσέχοντας να μη σβολιάσει. Εάν ο πελάτης είναι εργαζόμενος, βάζουμε και μια βάση "εν αμφιβολία υπέρ του εργαζομένου", πάντα με προσοχή να μη μας λασπώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, και μετά από δύο ώρες, το περιχύνουμε με ad hoc, pacta sunt servanta, in concreto, ex nunc, ex tunc, contra stipulatorem και πάει λέγοντας, ανάλογα το χρώμα που θελουμε να δώσουμε. Πασπαλίζουμε τέλος με μπόλικες δικαστικές αποφάσεις και απόψεις θεωρητικών, ώστε να γίνει πιο εύπεπτο.

Κατανάλωση:
Καταναλώνεται ζεστό ή και κρύο. Το ιδανικό είναι να απαγγελθεί με σμιγμένα φρύδια, έντονες κινήσεις χεριών και επιβλητικό λόγο.

Καλή όρεξη!


(...)

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Έστω ότι.....

(Βασισμένο σε αληθινή ιστορία)

Έστω, ότι αποφασίζετε να βγείτε έναν περίπατο στην πόλη σας. Ξεκινάτε λοιπόν και κατευθύνεστε προς το κέντρο. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία, βλέπετε έναν άνθρωπο του οποίου η πλάτη εφάπτεται μιας κολώνας της ΔΕΗ και το σώμα του τραντάζεται.
Ηλεκτροπληξία!!!!! Δεν πρέπει να τον βοηθήσετε? Ξέρετε όμως πως δε μπορείτε να τον ακουμπήσετε γιατί θα πάτε και οι 2 στα θυμαράκια. Για καλή του τύχη, μόλις έχουν τελειώσει οι εκλογές, και δίπλα του βλέπετε σανίδες, υπολείμματα από κάποια εκλογική εξέδρα.
Τρέχετε λοιπόν ως καλοί άνθρωποι, βουτάτε τη σανίδα και με δύναμη προσπαθείτε να τον αποσπάσετε από την κολώνα- πηγή ηλεκτρισμού.

Μια χαρά ακούγονται όλα ως εδώ, και έτσι έπραξε ένας συντοπίτης μου. Μόνο που ο κακομοίρης ο άνθρωπος δεν είχε πάθει ηλεκτροπληξία. Τον έτρωγε η πλάτη και θεώρησε καλό να ξυστεί πάνω στην κολώνα. Τελικά, βρέθηκε με δυο σπασμένα παΐδια στο νοσοκομείο...


(JD νομίζω πως μετά από αυτό θα ανέβουν στα μάτια σου τα πάσης φύσεως μερεμέτια για την πλάτη που πουλάνε κινεζοπακιστανοί.)


Καλό μήνα να έχουμε ! Και προσοχή στις κολώνες!